In onze zoektocht naar perfectie in binnenhuisdecoratie stuiten we vaak op het probleem van ruimtes die beperkt zonlicht ontvangen. Maar wist je dat er tal van bloemen en planten zijn die gedijen in de schaduw? Bij Flowerpower at Home willen we je introduceren aan deze wonderen van de natuur die een schaduwrijk hoekje kunnen transformeren.

De fascinerende wereld van schaduwminnende planten

Schaduwminnende planten zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ze zijn ook functioneel. Ze gedijen in omgevingen waar andere planten het moeilijk hebben en kunnen een ruimte levendiger maken. Laten we enkele van deze juweeltjes nader bekijken:

 • Varens: Met hun sierlijke bladeren voegen varens een vleugje elegantie toe aan elke schaduwrijke hoek. Deze planten zijn bijzonder geschikt voor badkamers en andere vochtige ruimtes.

 • Sansevieria: Deze robuuste plant, ook bekend als ‘slangplant’, is niet alleen een aanwinst voor ruimtes met weinig licht, maar staat ook bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een win-win keuze voor elk huis.

 • Calathea: Met een reeks levendige bladpatronen is de Calathea een artistieke keuze voor liefhebbers van binnenplanten. Deze planten gedijen bij indirect licht en voegen een vleugje kleur toe aan elke ruimte.

Varens
Varens
Sansevieria
Sansevieria
Calathea
Calathea

Onderhoudstips voor planten die weinig licht nodig hebben

Het kiezen van de juiste plant is slechts de helft van de strijd; het correct onderhouden ervan is essentieel voor hun welzijn. Hier zijn enkele tips om ze gezond te houden:

 • Waterbeheer: Terwijl sommige planten kunnen floreren met minimale watergift, is het essentieel om een consistent schema aan te houden. Overweeg om een vochtigheidsmeter te gebruiken om de behoeften van je plant beter te begrijpen.

 • Lichtniveaus: Hoewel deze planten schaduwrijkheid prefereren, hebben ze nog steeds een beetje licht nodig. Plaats ze in ruimtes met indirect zonlicht voor optimale groei.

 • Klimaat en vochtigheid: Veel schaduwminnende planten waarderen hogere luchtvochtigheidsniveaus. Overweeg om een luchtbevochtiger te gebruiken of plaats ze in de buurt van andere vochtige planten.

Flowerpower at home: jouw partner in groen en groei

Nu je meer inzicht hebt gekregen in de fascinerende wereld van schaduwminnende planten, vraag je je misschien af hoe je deze kennis in de praktijk kunt brengen. Bij Flowerpower at Home zijn we gepassioneerd door alles wat met groen te maken heeft, en we staan klaar om je te begeleiden op je groene reis.

Onze workshops bloemschikken zijn meer dan alleen een gelegenheid om je creatieve vaardigheden te versterken; ze zijn een kans om te leren, te groeien en je liefde voor planten te verdiepen. Of je nu een beginner bent die zijn eerste stappen zet in de wereld van planten of een ervaren liefhebber die zijn kennis wil uitbreiden, onze workshops bieden iets voor iedereen. We combineren praktische kennis met hands-on ervaring, waardoor je niet alleen leert over planten die weinig licht nodig hebben, maar ook hoe je ze effectief kunt integreren in je leefruimte.

Bovendien bieden onze workshops je de kans om de gemeenschap van plantenliefhebbers te betreden. Het delen van ervaringen, uitdagingen en successen met gelijkgestemden kan enorm verrijkend zijn. Bij Flowerpower at Home geloven we in de kracht van gemeenschap en onderwijs, en we zijn trots om deze waarden te delen met al onze deelnemers.

Dus, waar wacht je nog op? Neem de volgende stap in je groene reis met Flowerpower at Home. Samen kunnen we een omgeving creëren die zowel jou als je planten laat bloeien. 

Bekijk ons aanbod workshops

Workshops

Een praktijkgerichte workshop bloemschikken bij u thuis of in ons atelier in Reet (Antwerpen). Tijdens de workshop leert u bij over de verschillende bloemen en technieken die nodig zijn om een prachtig bloemstuk te maken. U zorgt voor de gasten en wij zorgen voor de rest.

 • Deskundige begeleiding
 • Geen ervaring vereist
 • Alle materialen worden voorzien
 • Een leuke tijd met vrienden of collega's
Bekijk onze workshops

Bloemschik DIY-pakketten

Wil je zelf thuis aan de slag met het creëren van prachtige bloemstukken? Onze Bloemschik DIY-pakketten bevatten de benodigde gereedschappen en hoogwaardige materialen die je nodig hebt om je eerste bloemencreatie te maken en je creatieve reis te beginnen.

 • Lijmpistool (hoge temperatuur)
 • 3 x lijmsticks
 • Snoeischaar
 • En nog veel meer...
Bekijk onze DIY-pakketten

Een reactie achterlaten

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.