De feestdagen staan voor de deur en wat is een betere manier om je huis te verfraaien dan met schitterende kerstbloemstukken? Deze prachtige creaties voegen niet alleen een vleugje elegantie toe aan je interieur, maar brengen ook de warme sfeer van de feestdagen tot leven. In dit artikel delen we inspirerende ideeën en handige tips om zelf adembenemende kerstbloemstukken te creëren.

De magie van zelfgemaakte kerstbloemstukken

Kies de perfecte bloemen en groen

Het succes van een kerstbloemstuk begint met de juiste keuze van bloemen en groen. Denk aan traditionele kerstkleuren zoals rood, groen en wit. Rode rozen, witte lelies en groene hulst zijn uitstekende keuzes. Vergeet niet wat dennenappels toe te voegen voor een vleugje natuurlijke charme.

Een oogstrelende compositie

Bij het samenstellen van je bloemstuk, let op de compositie. Plaats de grotere bloemen in het midden en werk naar buiten toe met kleinere bloemen en groen. Creëer diepte en textuur door verschillende bloemsoorten te combineren.

Doe-het-zelf stappenplan voor kerstbloemstukken

Stap-voor-Stap Creatie

 1. Verzamel de benodigdheden: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt, zoals een steekschuim basis, snijgereedschap en bloemenvoedsel.
 2. Voorbereiding van bloemen en groen: Snijd de bloemstelen schuin af en verwijder overtollige bladeren. Dit bevordert een betere wateropname.
 3. Schik de bloemen: Begin met het plaatsen van de grotere bloemen in het midden van het schuim. Werk vervolgens naar buiten toe met kleinere bloemen en vul de ruimte op met groen.
 4. Afwerking en verzorging: Controleer of alle bloemen stevig zijn geplaatst. Geef het schuim regelmatig water en plaats het bloemstuk op een koele plek om de versheid te behouden.

Tips voor een langdurige schoonheid

Optimale verzorging

Om ervoor te zorgen dat je kerstbloemstukken langdurig mooi blijven, volg deze tips:

 • Regelmatig water geven: Houd het steekschuim vochtig door regelmatig water te geven. Hierdoor blijven de bloemen fris.
 • Vermijd direct zonlicht: Plaats je bloemstuk op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt om verkleuring te voorkomen.
 • Aanvullen indien nodig: Voeg extra water en bloemenvoedsel toe wanneer dat nodig is om de levensduur van je creatie te verlengen.

Waarom zelfgemaakte kerstbloemstukken?

Persoonlijke touch en trots

Het maken van je eigen kerstbloemstukken geeft een persoonlijke touch aan je feestdecor. Het is niet alleen een kans om je creativiteit te tonen, maar ook om met trots je zelfgemaakte meesterwerk te presenteren aan familie en vrienden.

Budgetvriendelijk en duurzaam

In vergelijking met het kopen van kant-en-klare bloemstukken, biedt het zelf maken ervan een budgetvriendelijk alternatief. Bovendien draag je bij aan duurzaamheid door herbruikbare materialen te gebruiken.

Volg een workshop bloemschikken bij Flowerpower at home

Tijdens deze workshops bloemschikken nemen we je mee op een creatieve reis waar je je eigen kerst bloemstuk zult ontwerpen en creëren. Met een scala aan feestelijke materialen, geuren en kleuren tot je beschikking, kun je een uniek kerst bloemstuk maken die perfect past bij jouw stijl en interieur. Alle bloemstukken die gemaakt zijn tijdens de workshop, kunnen de deelnemers uiteraard zelf bijhouden.

Enkele workshops uit ons aanbod

Workshop

Kerstbloemstuk op frame

Workshop

Kerst tafel bloemstuk

Workshop

Kerst bloemstuk

Conclusie: jouw kerstbloemstuk, jouw stijl

Het creëren van prachtige kerstbloemstukken is niet alleen een decoratieve bezigheid, maar een manier om de feestdagen extra speciaal te maken. Met de juiste bloemen, een doordachte compositie en de juiste verzorging kan je huis stralen in feestelijke pracht.

Workshops

Een praktijkgerichte workshop bloemschikken bij u thuis of in ons atelier in Reet (Antwerpen). Tijdens de workshop leert u bij over de verschillende bloemen en technieken die nodig zijn om een prachtig bloemstuk te maken. U zorgt voor de gasten en wij zorgen voor de rest.

 • Deskundige begeleiding
 • Geen ervaring vereist
 • Alle materialen worden voorzien
 • Een leuke tijd met vrienden of collega's
Bekijk onze workshops

Bloemschik DIY-pakketten

Wil je zelf thuis aan de slag met het creëren van prachtige bloemstukken? Onze Bloemschik DIY-pakketten bevatten de benodigde gereedschappen en hoogwaardige materialen die je nodig hebt om je eerste bloemencreatie te maken en je creatieve reis te beginnen.

 • Lijmpistool (hoge temperatuur)
 • 3 x lijmsticks
 • Snoeischaar
 • En nog veel meer...
Bekijk onze DIY-pakketten

Een reactie achterlaten