Bloemschikken is een kunst die voortdurend evolueert en 2023 brengt enkele opwindende nieuwe trends met zich mee. Of je nu een doorgewinterde bloemschikkunstenaar bent of net begint, deze top 5 lijst van bloemstukideeën zal je inspireren om je creativiteit te verkennen en de schoonheid van bloemen op nieuwe manieren te omarmen. Laten we duiken in de laatste trends en ontdekken hoe je deze in je eigen huis kunt toepassen.

Trend 1: Gedurfde Kleurcontrasten

Dit jaar draait alles om gedurfde kleurcontrasten. Vergeet de traditionele pastelkleurige arrangementen; het is tijd om te experimenteren met levendige, contrasterende kleuren die echt opvallen. Probeer bijvoorbeeld diep paars met fel geel, of helder roze met diepgroen. Deze opvallende combinaties brengen een nieuwe levendigheid in je bloemstukken en creëren een visueel spektakel.

trend 2023 - kleuren

Trend 2: Droogbloemen

Droogbloemen zijn helemaal terug van weggeweest en vormen een milieuvriendelijke keuze. Ze behouden hun schoonheid lang nadat verse bloemen zijn verwelkt, en je kunt ze opnieuw en opnieuw gebruiken. Maak charmante boeketten met gedroogde lavendel, papaverzaaddozen en eucalyptusbladeren voor een rustieke uitstraling die perfect is voor elk seizoen.

Ontdek 5 creatieve ideeën voor prachtige droogbloemstukken
trend 2023 - droogbloemen

Trend 3: Minimalistische Bloemstukken

Minder is meer in 2023. Minimalistische bloemstukken winnen terrein met hun eenvoudige elegantie. Kies een enkele bloemsoort, zoals lelies of orchideeën, en plaats ze in een slanke vaas. Dit geeft de bloemen de ruimte om te schitteren zonder afleiding. Het resultaat is verfijnd en eigentijds.

trend 2023 - minimaal

Trend 4: Terrarium Bloemstukken

Breng de natuur naar binnen met terrarium bloemstukken. Plaats een assortiment miniatuurplanten en kleine bloemen in een glazen container. Dit creëert een betoverend ecosysteem dat zowel aandacht trekt als rust brengt in je ruimte. Terrariums zijn ook gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig water.

trend 2023 - terrarium

Trend 5: Duurzame Bloemstukken

Duurzaamheid blijft een belangrijke trend in de wereld van bloemschikken. Kies voor lokale en seizoensgebonden bloemen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Gebruik herbruikbare vazen en containers en vermijd plastic. Het resultaat is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook uniek en betekenisvol.

trend 2023 - duurzaam

Conclusie

In 2023 draait bloemschikken om het verkennen van nieuwe mogelijkheden en het omarmen van de schoonheid van de natuur op vernieuwende manieren. Of je nu kiest voor gedurfde kleurcontrasten, droogbloemen, minimalistische ontwerpen, terrariums of duurzaamheid, laat deze trends je inspireren om je eigen unieke bloemstukken te creëren. Laat je creativiteit de vrije loop en breng de pracht van bloemen in je huis op een manier die bij jou past.

Workshops

Een praktijkgerichte workshop bloemschikken bij u thuis of in ons atelier in Reet (Antwerpen). Tijdens de workshop leert u bij over de verschillende bloemen en technieken die nodig zijn om een prachtig bloemstuk te maken. U zorgt voor de gasten en wij zorgen voor de rest.

  • Deskundige begeleiding
  • Geen ervaring vereist
  • Alle materialen worden voorzien
  • Een leuke tijd met vrienden of collega's
Bekijk onze workshops

Bloemschik DIY-pakketten

Wil je zelf thuis aan de slag met het creëren van prachtige bloemstukken? Onze Bloemschik DIY-pakketten bevatten de benodigde gereedschappen en hoogwaardige materialen die je nodig hebt om je eerste bloemencreatie te maken en je creatieve reis te beginnen.

  • Lijmpistool (hoge temperatuur)
  • 3 x lijmsticks
  • Snoeischaar
  • En nog veel meer...
Bekijk onze DIY-pakketten

Een reactie achterlaten

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.