Droogbloemen zijn terug van weggeweest en winnen snel aan populariteit. Deze prachtige en duurzame bloemen zijn niet alleen een elegante toevoeging aan je interieur, maar ze bieden ook een uitstekende manier om de schoonheid van de natuur te behouden, zelfs nadat ze zijn geplukt. Laten we duiken in de wondere wereld van droogbloemen en ontdekken hoe je ze op creatieve en decoratieve manieren kunt gebruiken om je huis op te fleuren.

Trend 1: Schilderachtige Droogbloemenmuur

Een droogbloemenmuur is een prachtige en artistieke manier om een statement te maken in je huis. Verzamel een assortiment droogbloemen in verschillende kleuren en texturen, en schik ze in een patroon naar keuze op een houten plank of canvas. Lijst je kunstwerk in en hang het op als een adembenemend middelpunt in elke kamer.

creatief - kader

Trend 2: Betoverende Droogboeketten

Droogboeketten zijn een tijdloze favoriet. Combineer verschillende soorten droogbloemen in diverse hoogtes en kleuren om een prachtig en langdurig boeket te creëren. Bind ze stevig vast en plaats ze in een elegante vaas. Voeg gedroogde grassen of granen toe voor extra charme.

creatief - droogboeket

Trend 3: Dromerige Krans van Droogbloemen

Droogbloemen zijn perfect voor het maken van sierlijke kransen. Gebruik een metalen ring als basis en bevestig de droogbloemen met binddraad. Voeg linten of strikken toe voor een speelse touch. Hang de krans aan je deur, boven de open haard of als onderdeel van je feestelijke decoratie.

creatief - droogkrans

Trend 4: Stijlvolle Droogbloemen in Glazen Stolp

Breng de schoonheid van droogbloemen tot leven onder een glazen stolp. Plaats een assortiment droogbloemen in een vaas of houder en bedek het geheel met een glazen stolp. Dit geeft een elegant en vintage gevoel aan je ruimte.

creatief - stolp

Trend 5: Droogbloemen Geïntegreerd in Kaarsen

Voeg een vleugje magie toe aan je kaarsen door droogbloemen toe te voegen. Omhul de kaarsen met gedroogde bloemen en gebruik een föhn om ze voorzichtig op hun plek te smelten. Dit creëert een unieke en warme sfeer in je huis.

creatief - kaars

Conclusie

De veelzijdigheid van droogbloemen biedt eindeloze mogelijkheden voor creativiteit. Of je nu je interieur wilt opfrissen met een prachtige droogbloemenmuur, een betoverend droogboeket wilt maken, een dromerige krans wilt ophangen, droogbloemen onder een glazen stolp wilt presenteren of je kaarsen wilt transformeren, droogbloemen zijn de perfecte keuze. Laat je inspireren door de natuur en breng de pracht van droogbloemen in je leven.

Workshops

Een praktijkgerichte workshop bloemschikken bij u thuis of in ons atelier in Reet (Antwerpen). Tijdens de workshop leert u bij over de verschillende bloemen en technieken die nodig zijn om een prachtig bloemstuk te maken. U zorgt voor de gasten en wij zorgen voor de rest.

  • Deskundige begeleiding
  • Geen ervaring vereist
  • Alle materialen worden voorzien
  • Een leuke tijd met vrienden of collega's
Bekijk onze workshops

Bloemschik DIY-pakketten

Wil je zelf thuis aan de slag met het creëren van prachtige bloemstukken? Onze Bloemschik DIY-pakketten bevatten de benodigde gereedschappen en hoogwaardige materialen die je nodig hebt om je eerste bloemencreatie te maken en je creatieve reis te beginnen.

  • Lijmpistool (hoge temperatuur)
  • 3 x lijmsticks
  • Snoeischaar
  • En nog veel meer...
Bekijk onze DIY-pakketten

Een reactie achterlaten

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.