Inleiding

Seizoensgebonden bloemschikken is veel meer dan alleen maar bloemen in een vaas schikken. Het is een kunstvorm die het ritme van de natuur volgt en ons in staat stelt om de schoonheid van elk seizoen in ons huis te brengen.

Deze whitepaper neemt je mee op een reis door de seizoenen en leert je hoe je bloemen en planten kunt gebruiken om je huis het hele jaar door te verfraaien. Of je nu een ervaren bloemschikker bent of net begint, deze gids biedt waardevolle inzichten en praktische tips om je creatieve vaardigheden te verbeteren en je huis te transformeren in een bloeiend paradijs.

Inhoudsopgave

1. De seizoenen
1.1. Lente
1.1.1. Het magische seizoen van de lente
1.1.2. Bloemen in de lente
1.1.3. Betekenis van lente-bloemen
1.1.4. Lente bloemschikken
1.1.5. Lente kleurenpalet
1.1.6. Styling tips voor de Lente
1.1.7. Verzorgen van lentebloemen
1.1.8. Conclusie van het lente-hoofdstuk
1.2. Zomer
1.2.1. De zomer in volle glorie
1.2.2. Zomerbloemen in overvloed
1.2.3. Betekenis van zomerbloemen
1.2.4. Creatieve mogelijkheden in de zomer
1.2.5. Zomers kleurenpalet
1.2.6. Styling tips voor de zomer
1.2.7. Verzorging van zomerbloemen
1.2.8. Conclusie van het zomer-hoofdstuk
1.3. Herfst
1.3.1. De pracht van herfst
1.3.2. Herfstbloemen en bladverandering
1.3.3. Betekenis van herfstbloemen
1.3.4. Creatieve herfstarrangementen
1.3.5. Herfst kleurenpalet
1.3.6. Styling tips voor de herfst
1.3.7. Verzorging van herfstbloemen
1.3.8. Conclusie van het herfst-hoofdstuk
1.4. Winter
1.2.1. De winter en haar elegante eenvoud
1.2.2. Winterbloemen in de koudste tijden
1.2.3. Betekenis van winterbloemen
1.2.4. Creatieve winterarrangementen
1.2.5. Winter kleurenpalet
1.2.6. Styling tips voor de winter
1.2.7. Verzorging van winterbloemen
1.2.8. Conclusie van het winter-hoofdstuk
2. Voorbeelden
2.1. Lente bloemstuk: Vrolijke Voorjaarsmand
2.1. Zomer bloemstuk: Zonnige Zomerbloemen in een Glazen Vaas
2.1. Herfst bloemstuk: Herfstbladeren en Pompoenenprach
2.1. Winter bloemstuk: Sneeuwvlokkenmagie in een Potje
3. Conclusie
3.1. Seizoensgebonden bloemschikken

1. De seizoenen

1.1. Lente

1.1.1. Het magische seizoen van de lente

Met het einde van de koude wintermaanden komt de lente tevoorschijn als een tijd van heropleving. De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en de natuur begint tot leven te komen. De lente is een van de meest geliefde seizoenen, omdat het de belofte van vernieuwing en groei met zich meebrengt.

Het gevoel van de lente is uniek. De lucht is gevuld met het geluid van fluitende vogels en de geur van vers gemaaid gras. Bloemen beginnen te bloeien in alle kleuren van de regenboog, en bomen tooien zich met knoppen die zich langzaam ontvouwen tot bladeren. Het is een tijd waarin de wereld rondom ons langzaam uit zijn winterslaap ontwaakt.

1.1.2. Bloemen in de lente

De lente is het seizoen van bloemen. Het is de tijd waarin de meeste bloemen beginnen te bloeien, en tuinen en velden gevuld worden met kleur. Bloemen zoals tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten zijn enkele van de eerste die tevoorschijn komen. Elk van deze bloemen heeft zijn eigen betekenis en symboliek, wat ze extra speciaal maakt.

1.1.3. Betekenis van lente-bloemen

Lentebloemen worden vaak geassocieerd met symboliek. Tulpen vertegenwoordigen bijvoorbeeld perfecte liefde, narcissen symboliseren wedergeboorte en hyacinten staan voor spel en sport. Het begrijpen van de betekenis achter deze bloemen kan je helpen om boodschappen en emoties over te brengen via je bloemstukken.

1.1.4. Lente in bloemschikken

Voor bloemschikkers is de lente een opwindende tijd. Het is het moment om te experimenteren met frisse kleuren en nieuwe ontwerpen. Lentearrangementen kunnen variëren van vrolijke boeketten tot elegante tafelstukken. In dit hoofdstuk zullen we verschillende ontwerpen verkennen die perfect zijn voor de lente en je inspireren om het seizoen in je huis te verwelkomen.

De lente biedt eindeloze mogelijkheden voor bloemschikken. Hier zijn enkele leuke projecten die je kunt proberen:

 1. Lentekrans: Maak een welkomstkrans voor je voordeur met lentebloemen en frisse groene bladeren.

 2. Lentekleuren in een mand: Creeër een kleurrijk arrangement in een mand om het lentegevoel naar binnen te halen.

 3. Bloemrijk tafelstuk: Versier je eettafel met een fris en bloemrijk tafelstuk voor een vrolijk diner.

 4. Lentegeschenk: Stel een charmant lentegeschenk samen met een combinatie van lentebloemen en andere kleine verrassingen.

1.1.5. Lente kleurenpalet

Het kleurenpalet van de lente is rijk en gevarieerd. Van helder geel tot zacht roze en fris groen, de lente biedt een scala aan kleuren om mee te werken. Het begrijpen van deze kleuren en hoe ze met elkaar in harmonie kunnen worden gebracht, is essentieel voor het maken van prachtige lente-arrangementen.

1.1.6. Styling tips voor de lente

Naast kleur is styling belangrijk in bloemschikken. De lente roept vaak een gevoel van frisheid en lichtheid op, en je wilt ervoor zorgen dat je arrangementen deze sfeer weerspiegelen. We delen enkele stylingtips om je te helpen de lentesfeer in je bloemstukken vast te leggen.

Lente-bloemstukken moeten de frisheid en vitaliteit van het seizoen weerspiegelen. Hier zijn enkele stylingtips om dat te bereiken:

 • Kies heldere, lichte vazen en containers om de lentebloemen te laten stralen.
 • Voeg elementen van natuurlijk groen toe, zoals bladeren en twijgen, om de lente in je arrangementen te benadrukken.
 • Experimenteer met verschillende hoogtes en lagen om je lente-bloemstukken interessant en dynamisch te maken.

1.1.7. Verzorgen van lentebloemen

Het verzorgen van lentebloemen is van essentieel belang om hun frisheid te behouden. In dit hoofdstuk leer je hoe je lentebloemen kunt selecteren, snijden en verzorgen, zodat ze langer meegaan en er fris en levendig uitzien.

Om je lente-bloemstukken fris en levendig te houden, is het belangrijk om de juiste zorg te bieden. Enkele tips voor de verzorging van lentebloemen zijn:

 • Snijd de stelen schuin af om het wateropname te verbeteren.
 • Ververs het water regelmatig om bacteriegroei te voorkomen.
 • Plaats de bloemstukken niet in direct zonlicht of in de buurt van warmtebronnen om uitdroging te voorkomen.

1.1.8. Conclusie van het lente-hoofdstuk

Dit hoofdstuk heeft je geïntroduceerd in de betoverende wereld van lente en bloemschikken. Je hebt geleerd over de opkomst van de lente, de betekenis van lente-bloemen, kleurenpaletten en stylingtips, en hoe je voor je lentebloemen kunt zorgen. In de volgende hoofdstukken zullen we dieper ingaan op lentebloemen en ontwerpen, zodat je het seizoen ten volle kunt benutten.

1.2. Zomer

1.2.1. De Zomer in volle glorie

De zomer is het seizoen van overvloed. De dagen zijn lang en warm, en de natuur staat in volle bloei. Dit seizoen biedt een schat aan prachtige bloemen die schreeuwen om in bloemstukken te worden verwerkt.

1.2.2. Zomerbloemen in overvloed

De zomer brengt een kleurrijke diversiteit aan bloemen met zich mee. Van zonnige zonnebloemen tot weelderige rozen en delicate korenbloemen, er is geen tekort aan keuzes. In dit hoofdstuk zullen we enkele van de meest iconische zomerbloemen verkennen en hun betekenis in bloemschikken onthullen.

1.2.3. Betekenis van zomerbloemen

Elke bloem draagt zijn eigen betekenis en symboliek met zich mee. Bijvoorbeeld, zonnebloemen symboliseren bewondering en toewijding, terwijl rozen liefde en passie vertegenwoordigen. Door de betekenis van bloemen te begrijpen, kun je boodschappen en gevoelens overbrengen via je bloemstukken.

1.2.4. Creatieve mogelijkheden in de zomer

De zomer biedt eindeloze mogelijkheden voor creatief bloemschikken. Of je nu een zomers boeket voor een picknick wilt maken of een elegant tafelstuk voor een zomerse bruiloft, dit seizoen zit boordevol inspiratie. In dit hoofdstuk zullen we verschillende ontwerpen verkennen en je tips geven om het meeste uit de zomerbloemen te halen.

De zomer biedt eindeloze mogelijkheden voor bloemschikken. Hier zijn enkele verfrissende projecten om deze zonnige tijd van het jaar te vieren:

 1. Zomers boeket: Creëer een boeket met een mix van zomerbloemen zoals zonnebloemen, rozen en lelies.

 2. Buitenfeest centerpiece: Ontwerp een indrukwekkend middelpunt voor je zomerse tuinfeesten.

 3. Bloemenkransen: Maak kleurrijke bloemenkransen om het zomergevoel naar festivals en picknicks te brengen.

 4. Bloemrijke binnenhuisdecoratie: Verfraai je interieur met zomerse bloemstukken om de vrolijkheid van het seizoen te omarmen.

1.2.5. Zomer kleurenpalet

Het kleurenpalet van de zomer is net zo gevarieerd als de bloemen zelf. Van helder geel en warm oranje tot diep rood en zacht lila, de zomer biedt een breed scala aan kleuren om mee te werken. We zullen je begeleiden bij het begrijpen van deze kleuren en hoe je ze harmonieus kunt combineren in je bloemstukken.

1.2.6. Styling tips voor de zomer

Styling is van groot belang bij het maken van zomerarrangementen. De zomer roept vaak een gevoel van vreugde en levendigheid op, en je wilt ervoor zorgen dat je bloemstukken deze sfeer weerspiegelen. We delen enkele stylingtips om je te helpen de zomerse atmosfeer vast te leggen.

Om je zomerse bloemstukken tot hun recht te laten komen, kun je enkele stylingtips in overweging nemen:

 • Kies voor heldere en kleurrijke vazen om de levendige bloemen te laten stralen.
 • Voeg textuur toe aan je arrangementen met zomerse bladeren en grassen.
 • Experimenteer met verschillende vormen en maten om dynamiek aan je bloemstukken toe te voegen.

1.2.7. Verzorging van zomerbloemen

Het is essentieel om zomerbloemen op de juiste manier te verzorgen om hun frisheid te behouden. In dit hoofdstuk leer je hoe je zomerbloemen kunt selecteren, snijden en verzorgen, zodat ze langer meegaan en er prachtig uitzien.

Om te genieten van je zomerbloemstukken, is de juiste verzorging van essentieel belang:

 • Zorg voor voldoende water, vooral op warme zomerdagen.
 • Snijd de stelen schuin af om de wateropname te optimaliseren.
 • Vermijd direct zonlicht om uitdroging van de bloemen te voorkomen.

1.2.8. Conclusie van het zomer-hoofdstuk

Dit hoofdstuk heeft je kennis laten maken met de prachtige wereld van zomerbloemen en hun betekenis in bloemschikken. Je hebt geleerd over enkele van de meest geliefde zomerbloemen, hun symboliek, kleurenpaletten en stylingtips. De zomer biedt onbegrensde mogelijkheden voor creativiteit in bloemschikken, en we hopen dat je geïnspireerd bent om de zomer in je huis te verwelkomen met prachtige bloemstukken.

In de volgende hoofdstukken zullen we dieper ingaan op andere seizoenen en hun bloemen, zodat je een meester kunt worden in het bloemschikken gedurende het hele jaar.

1.3. Herfst

1.3.1. De Pracht van herfst

Na de zomer brengt de herfst een verandering in het landschap met zich mee. Bladeren verkleuren van groen naar rood, oranje en geel, en de lucht krijgt een scherpe, koele bries. Terwijl de natuur zich voorbereidt op de komende winter, toont de herfst zich in al haar pracht.

1.3.2. Herfstbloemen en bladverandering

Terwijl de herfst vordert, brengen herfstbloemen een warme gloed in de natuur. Bloemen zoals chrysanten, dahlia’s, zonnehoeden en asters zijn enkele van de meest populaire keuzes voor deze tijd van het jaar. De herfst is echter niet alleen bloemen – het is ook de tijd van het jaar waarin bladeren in allerlei tinten rood en geel veranderen, wat de herfst tot een kleurrijk seizoen maakt.

1.3.3. Betekenis van herfstbloemen

Elke bloem draagt zijn eigen betekenis, en herfstbloemen zijn geen uitzondering. Chrysanten symboliseren bijvoorbeeld loyaliteit, dahlia’s staan voor kracht en elegantie, en zonnehoeden vertegenwoordigen hoop. Het begrijpen van deze symboliek kan je helpen om diepere betekenis aan je bloemstukken toe te voegen.

1.3.4. Creatieve herfstarrangementen

De herfst biedt een schat aan creatieve mogelijkheden. Van herfstige boeketten tot decoratieve pompoenarrangementen, er is geen einde aan de manieren waarop je de herfst in je bloemstukken kunt verwerken. In dit hoofdstuk zullen we verschillende ontwerpen verkennen en je tips geven om het seizoen in je bloemschikken tot uiting te brengen.

De herfst biedt unieke kansen voor bloemschikken. Hier zijn enkele inspirerende projecten die je kunt proberen:

 1. Oogstkrans: Maak een prachtige krans voor je deur met herfstbladeren en bloemen.
 2. Thanksgiving tafelstuk: Ontwerp een tafelstuk dat het gevoel van dankbaarheid voor de oogsttijd weergeeft.
 3. Herfstboeket: Creëer een boeket dat de rijke kleuren van het seizoen vastlegt om je huis te verwarmen.
 4. Pompoenarrangement: Gebruik pompoenen als vazen voor je herfstbloemstukken voor een speelse toets.

1.3.5. Herfst kleurenpalet

Het herfstkleurenpalet is rijk en warm. Dieprode, roestige oranje, warm geel en aardetinten domineren dit seizoen. Het begrijpen van deze kleuren en hoe je ze in harmonie kunt brengen, is essentieel voor het maken van prachtige herfstarrangementen.

1.3.6. Styling tips voor de herfst

Styling is een belangrijk aspect van het bloemschikken in de herfst. Je wilt dat je bloemstukken de gezelligheid en warmte van dit seizoen weerspiegelen. We delen enkele stylingtips om je te helpen de herfstsfeer vast te leggen in je bloemstukken.

Om je herfstbloemstukken tot hun recht te laten komen, kun je enkele stylingtips overwegen:

 • Kies voor aardse en warme kleuren voor vazen en containers.
 • Voeg seizoensgebonden elementen toe, zoals gedroogde bladeren en takken.
 • Overweeg het gebruik van kaarsen voor een sfeervolle toets in je arrangementen.

1.3.7. Verzorging van herfstbloemen

Het correct verzorgen van herfstbloemen is van essentieel belang om hun schoonheid te behouden. In dit hoofdstuk leer je hoe je herfstbloemen kunt selecteren, snijden en verzorgen, zodat ze er wekenlang fris en levendig uitzien.

Om je herfstbloemstukken fris en levendig te houden, zijn er enkele belangrijke verzorgingstips:

 • Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de versheid te behouden.
 • Houd de bloemenvazen schoon om bacterievorming te voorkomen.
 • Plaats je bloemstukken niet in de buurt van warmtebronnen om uitdroging te voorkomen.

1.3.8. Conclusie van het herfst-hoofdstuk

Dit hoofdstuk heeft je meegenomen naar de betoverende wereld van herfstbloemen en hun betekenis in bloemschikken. Je hebt herfstbloemen ontdekt, hun symboliek, kleurenpaletten en stylingtips. De herfst biedt talloze kansen voor creativiteit in bloemschikken, en we hopen dat je geïnspireerd bent om dit seizoen in je huis te verwelkomen met prachtige bloemstukken.

In de volgende hoofdstukken zullen we dieper ingaan op andere seizoenen en hun bloemen, zodat je het hele jaar door kunt genieten van de kunst van het bloemschikken.

1.4. Winter

1.4.1. De Winter en haar elegante eenvoud

De winter betovert ons met haar koele, heldere luchten en sprankelende sneeuw. Terwijl de wereld buiten bedekt is met een witte deken, vieren we de eenvoud en elegantie van dit seizoen. Winterbloemen vormen een essentieel onderdeel van deze viering.

1.4.2. Winterbloemen in de koudste tijden

In de winter lijkt het alsof de natuur slaapt, maar er zijn bloemen die gedijen in deze koele tijden. Winterbloemen zoals amaryllis, cyclamen, en kerstrozen bieden kleur en warmte aan een anders kille omgeving. In dit hoofdstuk zullen we deze bloemen verkennen en ontdekken hoe ze de winter kunnen opfleuren.

1.4.3. Betekenis van winterbloemen

Winterbloemen hebben vaak een symboliek die past bij het seizoen. Amaryllis staat bijvoorbeeld voor trots en betovering, terwijl cyclamen nederigheid symboliseren. Het begrijpen van deze symboliek kan je helpen om de diepere betekenis van je bloemstukken tot leven te brengen.

1.4.4. Creatieve winterarrangementen

De winter mag dan wel koud zijn, maar ze biedt talloze mogelijkheden voor creativiteit in bloemschikken. Of je nu een feestelijk kerststuk wilt maken of een ingetogen winterboeket, de eenvoud van de winter kan een elegant decor vormen. In dit hoofdstuk zullen we verschillende ontwerpen verkennen en je tips geven om het meeste uit winterbloemen te halen.

De winter biedt mogelijkheden voor bloemschikken die de eenvoud en elegantie van het seizoen weerspiegelen. Hier zijn enkele verfijnde projecten die je kunt proberen:

 1. Kerstboeket: Creëer een kerstboeket met traditionele kerstbloemen zoals amaryllis en kerstroos.
 2. Winterse Tafeldecoratie: Ontwerp een tafelstuk dat de tafel voor kerstdiner siert.
 3. Witte Sneeuwarrangement: Gebruik witte bloemen en zilveren accenten om een winterwonderland te creëren.
 4. Eenvoudige Bloemenkrans: Maak een eenvoudige maar elegante krans om je deur te decoreren.

1.4.5. Winter kleurenpalet

Het kleurenpalet van de winter is verfijnd en elegant. Diepe roodtinten, rijke groenen en zachte witten domineren dit seizoen. Het begrijpen van deze kleuren en hoe je ze in balans kunt brengen, is cruciaal voor het maken van prachtige winterarrangementen.

1.4.6. Styling tips voor de winter

Styling speelt een belangrijke rol in het bloemschikken tijdens de winter. Je wilt dat je bloemstukken de warmte en elegantie van dit seizoen weerspiegelen. We delen enkele stylingtips om je te helpen de winterse sfeer vast te leggen in je bloemstukken.

Om je winterbloemstukken tot hun recht te laten komen, kun je enkele stylingtips overwegen:

 • Kies voor eenvoudige en klassieke vazen en containers.
 • Voeg winterse elementen toe, zoals dennentakken en dennenappels.
 • Overweeg het gebruik van kaarsen om een warme gloed aan je arrangementen toe te voegen.

1.4.7. Verzorging van winterbloemen

De juiste verzorging van winterbloemen is van essentieel belang om hun schoonheid te behouden. In dit hoofdstuk leer je hoe je winterbloemen kunt selecteren, snijden en verzorgen, zodat ze er wekenlang fris en levendig uitzien.

Om je winterbloemstukken fris en elegant te houden, zijn er enkele belangrijke verzorgingstips:

 • Plaats de bloemen op een koele en lichte locatie om hun levensduur te verlengen.
 • Snijd de stelen schuin af en ververs het water regelmatig.
 • Vermijd tocht en plotselinge temperatuurschommelingen om verwelking te voorkomen.

1.4.8. Conclusie van het winter-hoofdstuk

Dit hoofdstuk heeft je meegenomen naar de sfeervolle wereld van winterbloemen en hun betekenis in bloemschikken. Je hebt winterbloemen ontdekt, hun symboliek, kleurenpaletten en stylingtips. De winter biedt ruimte voor eenvoudige elegantie in bloemschikken, en we hopen dat je geïnspireerd bent om dit seizoen in je huis te verwelkomen met prachtige bloemstukken.

2.0. Voorbeelden

2.1. Lente Bloemstuk: Vrolijke Voorjaarsmand

De lente is het seizoen van wedergeboorte, waarin de natuur ontwaakt en zich tooit in levendige kleuren. Ons lente bloemstuk, de “Vrolijke Voorjaarsmand,” is een viering van dit frisse begin, boordevol voorjaarsbloemen die een glimlach op je gezicht toveren. Met bloemen als tulpen, narcissen en hyacinten, brengt dit bloemstuk de vreugde en vitaliteit van de lente rechtstreeks in je huis. Of je nu je eettafel wilt verfraaien, je huis wilt opvrolijken of gewoon wilt genieten van een creatief project, dit lente bloemstuk is een perfecte keuze. Volg de stappen en laat je creativiteit bloeien terwijl je je eigen vrolijke voorjaarsmand creëert.

Lees het artikel

2.2. Zomer bloemstuk: Zonnige zomerbloemen in een glazen vaas

De zomer is de tijd van overvloedige kleuren en weelderige bloemenpracht, en wat is een betere manier om deze vreugde te vangen dan met ons zomerbloemstuk, “Zonnige Zomerbloemen in een Glazen Vaas.” Dit eenvoudig te maken bloemstuk viert de levendigheid en warmte van het zomerseizoen met een speelse combinatie van zomerbloemen, zoals zonnebloemen en dahlia’s. De transparante glazen vaas laat het zonlicht door de bloembladeren schijnen, waardoor de kleuren stralen als op een zonnige dag. Of je nu je eettafel wilt verfraaien, je huis een zomerse uitstraling wilt geven, of gewoon wilt genieten van een creatief project, dit zomerbloemstuk is een perfecte keuze. Volg de eenvoudige stappen en breng de vreugde van de zomer in je huis met dit stralende bloemstuk.

Lees het artikel

2.3. Herfst bloemstuk: herfstbladeren en pompoenenpracht

Wanneer de herfst haar intrede doet, brengt ze een betoverende overgang van kleuren en sferen met zich mee. Ons herfstbloemstuk, genaamd “Herfstbladeren en Pompoenenpracht,” is een viering van de rijke en warme tonen die dit seizoen zo bijzonder maken. Met herfstbladeren, mini-pompoenen en bloemen in schakeringen van rood, oranje en geel, brengt dit bloemstuk de herfstpracht rechtstreeks in je huis. Of je nu je eettafel wilt verfraaien, je huis wilt decoreren voor een herfstfeest, of gewoon wilt genieten van een creatief project, dit herfstbloemstuk is de perfecte keuze. Volg de eenvoudige stappen en laat je inspireren door de betovering van de herfst terwijl je je eigen herfstmeesterwerk creëert.

Lees het artikel

2.4. Winter bloemstuk: sneeuwvlokkenmagie in een potje

Wanneer de winter aanklopt en de wereld bedekt is met een laag van bevroren pracht, is er niets beters dan de warmte van een gezellig winters bloemstuk om de betovering van het seizoen tot leven te brengen. Ons winterbloemstuk, genaamd “Sneeuwvlokkenmagie in een potje,” is een viering van de sfeer van de winter, compleet met witte en blauwe bloemen die doen denken aan glinsterende sneeuwvlokken. Dit stapsgewijze project zal je begeleiden bij het creëren van een betoverend bloemstuk dat de magie van de winter in je huis brengt. Of je nu je eettafel wilt verfraaien of gewoon een vleugje winterse pracht aan je interieur wilt toevoegen, dit winterbloemstuk is de perfecte keuze. Volg de stappen en laat je creativiteit sprankelen terwijl je je eigen sneeuwvlokkenmagie creëert.

Lees het artikel

3. Conclusie

3.1. Seizoensgebonden bloemschikken

Seizoensgebonden bloemschikken is veel meer dan alleen maar bloemen in een vaas schikken. Het is een kunstvorm die het ritme van de natuur volgt en ons in staat stelt om de schoonheid van elk seizoen in ons huis te brengen. Dit whitepaper neemt je mee op een reis door de seizoenen en leert je hoe je bloemen en planten kunt gebruiken om je huis het hele jaar door te verfraaien. Of je nu een ervaren bloemschikker bent of net begint, deze gids biedt waardevolle inzichten en praktische tips om je creatieve vaardigheden te verbeteren en je huis te transformeren in een bloeiend paradijs.

Workshops

Een praktijkgerichte workshop bloemschikken bij u thuis of in ons atelier in Reet (Antwerpen). Tijdens de workshop leert u bij over de verschillende bloemen en technieken die nodig zijn om een prachtig bloemstuk te maken. U zorgt voor de gasten en wij zorgen voor de rest.

 • Deskundige begeleiding
 • Geen ervaring vereist
 • Alle materialen worden voorzien
 • Een leuke tijd met vrienden of collega's
Bekijk onze workshops

Bloemschik DIY-pakketten

Wil je zelf thuis aan de slag met het creëren van prachtige bloemstukken? Onze Bloemschik DIY-pakketten bevatten de benodigde gereedschappen en hoogwaardige materialen die je nodig hebt om je eerste bloemencreatie te maken en je creatieve reis te beginnen.

 • Lijmpistool (hoge temperatuur)
 • 3 x lijmsticks
 • Snoeischaar
 • En nog veel meer...
Bekijk onze DIY-pakketten

Een reactie achterlaten

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.