De Indian Summer is een seizoen van overgang en prachtige warme tinten. Het is een tijd waarin de natuur zich hult in een kleurenpalet van goud, rood, oranje en bruin, waardoor het landschap een adembenemende aanblik krijgt. Wat past er beter bij deze betoverende periode dan bloemstukken die de magie en pracht van de Indian Summer weerspiegelen?

Een Warme Dans van Kleuren: De Betekenis van Indian Summer Bloemstukken

Bloemstukken zijn niet alleen een prachtige decoratie; ze brengen ook emoties over en hebben symbolische betekenissen. In de Indian Summer, waar de natuur een feest van kleuren viert voordat de winter aanbreekt, zijn bloemstukken een eerbetoon aan deze overvloed aan tinten en warmte.

indian-summer - girl
 1. Goudgele zonnebloemen: Een symbool van vreugde en warmte
  De zonnebloem, met haar stralende gele bloemblaadjes, is een perfecte vertegenwoordiging van de zon en de warmte van de Indian Summer. Ze symboliseert vreugde, geluk en een positieve kijk op het leven. Een boeket zonnebloemen is als een bundel zonnestralen, waardoor elke ruimte oplicht.

 2. Rode en oranje bloemen: Passie en energie
  Rode en oranje bloemen zoals rozen, gerbera’s en dahlia’s zijn levendige keuzes voor Indian Summer bloemstukken. Rood staat voor passie en liefde, terwijl oranje staat voor energie en vitaliteit. Een combinatie van deze bloemen brengt een vurige energie in je interieur.

 3. Paarse Lathyrus: Elegantie en vrede
  Paarse lathyrus, ook bekend als de ‘sweet pea’, vertegenwoordigt elegantie en vrede. Haar zachte paarse tinten vullen een Indian Summer boeket aan en voegen een vleugje sereniteit toe aan de levendige kleuren.

 4. Bruine en aardse tinten: Verbinding met de natuur
  Integratie van aardse tinten in je bloemstuk, zoals bruin en donkergroen, creëert een gevoel van verbondenheid met de natuur. Het symboliseert de overgang naar de herfst en de voorbereiding op de komende koele maanden.

 5. Gele chrysanten: Vriendschap en toewijding
  Gele chrysanten worden vaak geassocieerd met vriendschap en toewijding. Ze voegen een zonnige uitstraling toe aan je bloemstuk, waardoor ze perfect passen bij de Indian Summer sfeer van warmte en genegenheid.

Creëer je eigen indian summer bloemstuk

Het samenstellen van een bloemstuk dat past bij de Indian Summer is een creatieve en opwindende bezigheid. Hier zijn enkele stappen om je eigen betoverende Indian Summer bloemstuk te maken:

 1. Kies de juiste bloemen
  Ga voor bloemen in de warme kleuren van de Indian Summer, zoals geel, oranje, rood, paars en bruin. Combineer verschillende soorten en groottes om diepte en textuur toe te voegen aan je bloemstuk.

 2. Selecteer een passende Vaas
  Kies een vaas die de kleuren en stijl van de bloemen aanvult. Een aardewerken vaas in herfsttinten of een helder glaswerk kan goed werken.

 3. Creëer balans en symmetrie
  Plaats de bloemen zorgvuldig in de vaas, waarbij je let op de hoogte en positie van elke bloem. Probeer een symmetrisch patroon te creëren voor een gebalanceerde uitstraling.

 4. Voeg bladgroen toe
  Bladgroen zoals eucalyptusbladeren, varens of herfstbladeren voegen diepte toe aan je arrangement en benadrukken het herfstthema.

 5. Experimenteer en geniet
  Laat je creativiteit de vrije loop! Experimenteer met verschillende bloemen, kleuren en patronen totdat je tevreden bent met je Indian Summer bloemstuk.

Conclusie

De Indian Summer is een tijd van overgang en schoonheid. Laat je inspireren door de warme tinten en de magie van dit seizoen bij het creëren van je eigen bloemstukken. Laat de kleuren dansen en je hart verwarmen terwijl je een stukje van deze prachtige periode in je huis brengt.

Workshops

Een praktijkgerichte workshop bloemschikken bij u thuis of in ons atelier in Reet (Antwerpen). Tijdens de workshop leert u bij over de verschillende bloemen en technieken die nodig zijn om een prachtig bloemstuk te maken. U zorgt voor de gasten en wij zorgen voor de rest.

 • Deskundige begeleiding
 • Geen ervaring vereist
 • Alle materialen worden voorzien
 • Een leuke tijd met vrienden of collega's
Bekijk onze workshops

Bloemschik DIY-pakketten

Wil je zelf thuis aan de slag met het creëren van prachtige bloemstukken? Onze Bloemschik DIY-pakketten bevatten de benodigde gereedschappen en hoogwaardige materialen die je nodig hebt om je eerste bloemencreatie te maken en je creatieve reis te beginnen.

 • Lijmpistool (hoge temperatuur)
 • 3 x lijmsticks
 • Snoeischaar
 • En nog veel meer...
Bekijk onze DIY-pakketten

Een reactie achterlaten