Stel je voor dat je een tijdloos en elegant bloemboeket kunt creëren, geïnspireerd door de klassieke Biedermeier-stijl. Het Biedermeier bloemboeket is niet alleen een symbool van verfijnde schoonheid, maar ook een weerspiegeling van harmonie en balans in bloemenkunst. En het beste deel? Je kunt dit prachtige boeket gewoon zelf maken, recht in het comfort van je huis.

In ons nieuwste blogbericht nemen we je mee op een stapsgewijze reis om je eigen Biedermeier bloemboeket te creëren. We voorzien je van nuttige tips, een lijst met benodigdheden en inspirerende foto’s om je te begeleiden. Ontdek hoe je een perfect gebalanceerd en esthetisch boeket kunt maken dat de tijd zal trotseren, net zoals de klassieke Biedermeier-stijl zelf.

Doe mee en ontdek de kunst van het bloemschikken terwijl we je begeleiden bij het creëren van je eigen Biedermeier bloemboeket.

Stappenplan

Voorbereiding

 • Om een bloemstuk met verse bloemen te maken, gebruik je groene steekschuim ( oasis).  Steekschuim is composteerbaar enkel als deze wordt verbrokkeld.
 • Vul een grote bak met koud water.
 • Leg het blokje steekschuim op het water. Duw nooit het blokje onder want anders blijft het binnenin droog en nemen de bloemen onvoldoende water op.

Stap 1

Vul het potje met steekschuim. Let wel op dat je 2 cm boven de rand blijft.

Stap 2

Vul de rest van de pot verder aan met steekschuim.

Stap 3

Rond de zijkanten van de steekschuim af met een mes.

biedermeier - stap 1
biedermeier - stap 2
biedermeier - stap 3
biedermeier - stap 4

Stap 4

Begin met de eerste groene takken in de oasis te steken. Zorg er steeds voor dat je al de stelen minstens 2 cm in de steekschuim steekt. 

Je begint de basis te maken met 1 takje in het midden en 4 takken op de zijkanten te plaatsen. Nu kan je de grote en hoogte bepalen van je bloemstuk.

Stap 5

Knip de groene stelen in dezelfde lengte af. Gebruik veel verschillende soorten en kleuren groen. Je krijgt dan een mooie groenbasis.

Stap 6

Vul nu de steekschuim vol met verschillende groene takken.

biedermeier - stap 5
biedermeier - stap 6
biedermeier - stap 7
biedermeier - stap 8

Stap 7

We beginnen met de bloemen schuin te snijden, dit doet je best met een scherp mes. Als je de stelen schuin afsnijdt, voorzie je de bloemen een groter vlak om water op te nemen uit de steekschuim. Zorg er ook voor dat je de bloemen even lang afsnijdt.

Stap 8

Steek nu de verschillende bloemen tussen het groen in een halve maan.

Stap 9

Werk je bloemstuk af met extra decoratie. In het bloemstuk op de foto zijn er houtkrullen aan toegevoegd.

Stap 10

Geniet van je eigen creatie.
Om lang te kunnen genieten van je bloemstuk kan je om de 2 dagen extra water toevoegen in het potje. De steekschuim neemt het water op en de bloemen blijven langer vers.

biedermeier - stap 9
biedermeier - stap 10
biedermeier - stap 12
biedermeier - stap 15

Workshops

Een praktijkgerichte workshop bloemschikken bij u thuis of in ons atelier in Reet (Antwerpen). Tijdens de workshop leert u bij over de verschillende bloemen en technieken die nodig zijn om een prachtig bloemstuk te maken. U zorgt voor de gasten en wij zorgen voor de rest.

 • Deskundige begeleiding
 • Geen ervaring vereist
 • Alle materialen worden voorzien
 • Een leuke tijd met vrienden of collega's
Bekijk onze workshops

Bloemschik DIY-pakketten

Wil je zelf thuis aan de slag met het creëren van prachtige bloemstukken? Onze Bloemschik DIY-pakketten bevatten de benodigde gereedschappen en hoogwaardige materialen die je nodig hebt om je eerste bloemencreatie te maken en je creatieve reis te beginnen.

 • Lijmpistool (hoge temperatuur)
 • 3 x lijmsticks
 • Snoeischaar
 • En nog veel meer...
Bekijk onze DIY-pakketten

Een reactie achterlaten